"Mi leszel, ha nagy leszel?" - (még) nem tudod? Akkor ez a blog pont Neked szól!

Pályaorientáció, munkavállalás

Pályaorientáció, munkavállalás

Bemutatkozom

2017. november 01. - Zsuzsa Kozákné

Kozákné Zsuzsa vagyok, pedagógus és emberi erőforrás tanácsadó. Többgyermekes anyaként tudom, milyen nehéz segítenünk gyermekünknek megtalálni azt a szakmát, pályát, amelyet gyakorolva úgy érezheti, hogy a helyén van, azt csinálhatja nap mint nap, amit szeret. Nem hiszek a 7.-8. osztály tájékán kampányszerűen végzett "pályaválasztási tanácsadásban". Néhány kivételtől eltekintve, nem igazán nyújtanak használható segítséget a fiataloknak és szüleiknek. Véleményem szerint sokkal hamarabb, már az óvodában el kellene kezdeni a gyermekek orientációjának támogatását.

Amiben hiszek, az annak feltárása, hogy a fiatal mi iránt érdeklődik, miben ügyes, mi az, amiben hosszú távon is örömét leli. Ennek kulcsa az önismeret. Tapasztalja meg önmagát, merje megmutatni valódi egyéniségét, s ne csupán környezete elvárásait próbálja visszatükrözni. Sok évnyi/évtizednyi kitérőt spórolhat meg ezzel.
A pályaorientációs tanácsadás befektetés a jövőbe, amellyel a szülő kifejezheti törődését gyermeke iránt. Ajándék, amire évtizedek múlva is jóleső érzésekkel emlékszik majd vissza az is aki adta, és az is, aki kapta.

Szeretnék egy-egy témakör feldolgozásával ötleteket adni arra, miről érdemes beszélgetni, milyen lépéseket érdemes megtenni annak érdekében, hogy hozzásegítsük gyermekünket a sikeres pályaválasztáshoz.

A blogon megjelenő írások saját szellemi termékeim, annak bármilyen formában történő másolása, újraközlése csak az én engedélyemmel lehetséges.

tdk-hoz_kozakne_zsuzsa.bmp

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://palyaorientacio.blog.hu/api/trackback/id/tr2313140676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása